top of page

F.A.Q. - OFTE STILTE SPØRSMÅL

barskingenvegg.jpg
monsteret.jpg

Hvor arrangeres Barskingen OCR?

På Rakkestad flyplass. Vi bruker naturen rundt Rakkestad flyplass og Åstorp Gård.
 

Hvordan kommer jeg til Rakkestad flyplass og Åstorp Gård?

På vår kontakt side finner du både kart og adresse. På løpsdagen vil det også være merket fra hovedveien. Enkelt å finne frem.
 

Hvor langt er Barskingen OCR?

Løypene våre er på omtrent 5 km og 8 km. Derfor kaller vi dem "+5 km" og "+8 km" :-)

Hva slags hindere inneholder Barskingen OCR ?

På Barskingen OCR 2019 hadde vi over 50 forskjellige hindere. Vi har ingen fast hinderoversikt som følger oss fra år til år, endringer vil forekomme og det er ikke sikkert du møter samme hinder to år på rad. Gjør deg klar for å klatre over høye vegger, bære tunge ting, krype, jogge, løfte, krabbe, hoppe, dra og løpe! Og selvfølgelig litt gjørme. Velkommen tilbake til barndommen!
 

Hva om jeg ikke klarer ett eller flere hinder?

Om man ikke klarer ett eller flere hinder får man en straff. 15 spensthopp pr. hinder som ikke blir fullført.
 

Må jeg være i god form for å delta?

Nei. Alle som kan gå, løpe, krype og hoppe kan delta. Personen som vant Barskingen 5 km 2022 løp på 1 time og 5 minutter. De som brukte lengst tid var inne på litt over 3 timer. Det er stor variasjon og for mange er det det viktigste å delta.
 

Vil det være helsepersonell tilgjengelig?

Ja.

 

Kan man delta som lag?

Ja, 3 personer pr lag.  Et lag kan bestå av rent herre, rent dame eller mix lag. Lagpuljene består av 11 lag som løper ut samtidig. Dette gjelder både 5 km og 8 km distansen. 
 

Hva med parkering/toalett/dusj/garderobe fasiliteter?

Vi har gode parkeringsmuligheter på flyplassen. Toaletter er tilgjengelig. Barskinger dusjer ikke, de blir spylt. De fleste velger å skifte ved/i bil, derfor har vi ingen garderober tilgjengelig.

Hva er tilbudet til publikum?

Barskingen er et publikumsløp. Løypa blir lagt i sløyfer slik at publikum får med seg flere deler av løpet og de kan heie på sine deltagere når de prøver seg på hindere. I tillegg vil det være kiosk og musikk på stedet
 

Blir det tidtaking på løpet?

Ja, alle får chip utlevert før start. Din tid blir registrert. 
 

Refundering av billett/ avlysning ved dårlig vær?

Dårlig vær er et ekstra element som barskinger må takle. Se på dårlig vær som ekstra motivasjon. Barskingen 2015 hadde en knalldebut med regn og atter regn, noe som gjorde løypa gjørmete og hinderne ekstra våte. Dette til stor glede for våre lekne deltagere. Ekte Barsking vær!

Deltageravgift blir ikke refundert uansett årsak, ved avlyst løp blir billetten overført til neste løp arrangert av Barskingen AS.

 

Oppmøte, tid og puljestart?

Første pulje starter kl 10:00 så møt opp i god tid (minst 1 time) for å registrere deg.

Puljene starter med 7 minutters intervall.

Det er egne puljer for lag. Først løper 8km individuell, så sendes 8km lag ut. 5km lag og 5km individuell sendes ut til slutt. 8km Elite utgår fom. 2022.

Hva er aldersgrensen for å delta på Barskingen?

Deltager må ha fylt 14 år før løpsdagen for å løpe 5 eller 8 km distansen.

Deltager må ha fylt 7 år før løpsdagen for å løpe 3 km distansen.

Kan man kvalifisere seg til OCR NM via Barskingen?

Ja. Det skilles ikke mellom menn og kvinner. Topp 20% av alle deltakere som løper 8 km, individuell, er kvalifisert til OCR NM. Sjekk ut Norges Hinderløpsutvalg sin hjemmeside - NOCRA - om videre krav til deltakelse: medlemskap i klubb, lisens, og innsending av søknad.

bottom of page